söndag 22 juli 2012

Tung dag!! 22 juli 2012

Såpoperan fortsätter! Svedan när jag äter och värken i halsen som är där ständigt har förvärrats. På fredag morgon vaknade jag och såg att halsen hade svullat upp rejält. Efter kontakt med sjukvårdsupplysningen ringde jag upp ÖNH där jag hade varit veckan innan. Jag fick en jourtid samma dag.

Ny läkare och nytt konstaterande. Den här gossen var allt annat än mjuk i händerna. Han kände runt i munnen och halsen. Efter undersökning konstaterade han följande:
Såret hade blivit större
Käkbenet var ömt och angripet
Det såg inte bra ut. Det är inte uteslutet att cancern har kommit tillbaka. Kulan på halsen kändes inte bra.

Det kan vara (som vanligt) ett sår som till följd av strålningen inte vill läka. Det kan vara ett sår som har blivit kroniskt och det kan även vara så att käkbenet är så påverkat att man måste in och göra någon form av ingrepp. Det kan vara som ovan sagt en ny cancertumör.

Det bara brast för mig. Efter alla läkarbesök där man säger att det kan vara ny cancer, sedan konstaterar att inte inte var så. Nya besök nya gissningar och nya undersökningar. Allt ser bra ut men...ny cancer kan inte uteslutas och nu samma sak igen . När tar det slut?

Med spänning inväntar vi ny skiktröntgen på torsdag och ett uppföljningsbesök på ÖNH redan måndag veckan efter.

Män gråter inte sa min far en gång till mig men jag gjorde honom besviken. Veckan innan var jag klar med utfasningen av en antidepressiv medicin efter en nedtrappning på 2 veckor. Resterande medicin hade jag lämnat in på apoteket. Nu är det bara att börja igen om jag skall orka med det här.

Jag är inte rädd för besked om ny tumör men jag vill få ett besked. Sensommaren förra året kunde jag (nästan) utan besvär äte efter nästan ett år av problem orsakat av strålningen. 3 månader efter började såret (som jag nu har opererat bort) att värka och återigen göra det svårt att äta och dricka. Speciellt kryddad mat.

Efter operationen för typ en månad sedan sade kirurgen att läkningen skulle ta cirka 3-5 dagar. Det stämde inte! Nu är jag där igen med ett nytt sår som inte läker och som till råga på allt har blivit större.

Nu går jag på penicillin (för säkerhets skull) samt starka värktabletter:
2 Alvedon 665 mg + 1 Tradolan 100 mg 4 gånger per dag samt 2 Brufen 800 mg till natten. Sedan ny antidepressiv medicin och lite Oxascand tills den börjar verka. PUH! Nu är jag uppe igen med 8 tabletter till morgonen, 1 på lunchen, 6 på kvällen samt allt det ovan nämnda var 6:e timma.

Nu börjar det kännas svart. Tack och lov för en underbar familj annars vet jag inte hur jag skulle ha orkat. Samtidigt skäms jag. Det är ju inte ens konstaterat ny cancer och runt om i landet finns det massor med Cancerpatienter som har fått besked om att deras sjukdom inte går att bota. Och här gnäller jag.

Nej Leif! Ryck upp dig nu och kom ihåg!!

Varje dag ovan jord är en bra dag och skogarna är fulla av Kantareller.

Ha det bra nu och ursäkta allt gnället ni trogna EL

Hälsar Leif