onsdag 15 september 2010

14 September Som vanligt upp och ner

Men lite senare runt 9 kräkningar igen och sedan ytterligaren en gång på efteriddagen kl7.

Annars har Brachyterapin avlöpt så lätt som man bara kan önska. Jag tror att dom ideliga kräkningarna kan vara en följd av morfinet.

Jag har också börjat bli ororlig för ögonen. Det kan väl delvis beropå trötthet men jag är orolig för att min torra förändring på gula fläcken är på väg att övergå till våt. Jag måste kolla med ökonläkaren på Mölndals sjukhus.

Orkarinte skriva mer nu tack för allt



godnat

13-14 september Brachyterapi hujedamej!!


Jag sov nog inte så mycket mellan söndag och måndag. Oroade mig naturligtvis samtidigt solm jag var lättad att gå över till den sista fasen i behandlingen. Enligt läkare och sköterskor den hårdaste cancerbehandling du kan få. Jag har ju inget att jämföra med (tack och lov) så jag vet inte). Irriterande med allt det här småkissande hela tidens.

Min fru mötte upp på morgonen och vi var på avdelning 56 kl kvart över 7 som avtalat. Sedan var det då operation. 2 tunga slangar skulle opereras in i halsen genom sidan av tungan (tror jag och känns det som) och sen ut igen på samma sida.

Den första bedövningen var ingen höjdare fas det gick skitfort över. Narkosläkaren sprayade något i halsen och gjorde sen ett blixtsnabbt steg tillbax. Det hade gjort Muhammed avundsjuk. Han va säkert rädd för en rak höger. Efter en likadan spray i näsan kommer jag inte ihåg något förrän jag vaknade efter operationen.

Eftermiddagen förflöt lugnt och bra jag sov nog mest.

Första behandlingen igår dvs den 14:e var kl 8.00 och jag menar precis. Datorn är inställd på en speciell tid som inte går att ändra hur som helst. Sköerskerna sätter nu fast kopplingar mellan slangarna som kommer ur min hals och till en strålkanon modell mindre. Tandskyddet sätts in för att inte skada käkbenet, sen lämnar alla utom jag rummet.

Jag känner inget direkt utom några gånger lite vibrationer i tänderna men absolut ingen värk eller liknande.Precis som vid strålbehandlingen tidigarehördes ett surrande sjuk. Ja försökte räkna ut hur lång tid det tog.Det tog 7 minuter. Under hela tiden är man övervakad via kamera och mikrofon högtalae så vi kan kommunicera om det skulle behöva.

På förmiddagen kom frågan om urin upp igen. dom mätte med ultralju och fann rätt höga värden så man beslöt att tappa. Man fann 1 l vätska. Smärtan med så mycket urin i blåsan är att jämföra med förlossnngssmärta sa en urolog som tillkallades. I mitt fall va det ju samma problem. Det orsakades av morfinet och tack vare morfinet kände jag inte smärtan som gjorde att jag inte uppmärksammade problemet!! Lurigt va?

Okej 2 nya tappningar igen sen gick det inte att få in slangen utan hjälp av urologen. Så nu har jag en kateter inkopplad. Framtidigen får avgöra när den skall tas bort. Allt detta hände mellan perioderna av strålning Jag srålade 8,10,2,4,6. Alltså 5 strålningar per dag.

Ytterligare diskussioner med läkare gjorde att jag höjde min morfindos ytterligare jag har nu ett plåster på 250 någonting/någonting. Jag måste nog säga att jag var trött på kvällen, men mer trött än sömnig så jag fick en lugnande inför natten. Det fungerade men jag avslutade ändå med en sjujäklande kräkning varts vars utseende inte är kul att visa så vi struntar i det.

Nu är klockan snart kvart i 7 på tisdagen, alltså strålningens andra dag.

Lite godnatt och vi hörs i morgon.

PS
Om min blogg är svårläst ibland beror det på;
Jag har ofta mycket mofin i mig så jag kan ha svårt att koncentrera mig
Jag blogga ofta sent på natten eller tidigt på morgonenen
Jag har synfel
Jag har inte hittat något rättstavningsprogram i blogspot.
DS


Natti natti