onsdag 8 september 2010

9 september Back in Business

Det här hänt mycket sedan jag sist skrev. den 30 augusti var jag på muntvätt igen. Det är verkligen helt underbart efteråt och han kunde konstatera att dom öppna såren i munnen har minskat men att det i övrigt naturligtvis är mycket irriterat men som sagt inte så många öppna sår.

Sedan trodde jag det var dags för dubbel strålbeandling och min sista cytostatika men tji fick jag. En strålbehanding bara sedan skulle estan göras på tisdag. Annars inget speciellt. Jag kände mej ganska bra fakiskt. Började se hemgång som en möjlighet.

den 31 augusti! Tjoho man kan knappt tro att det är sant jag har gått igenom 34 dagarsstrålbehandling under 6 veckor och 6 cytostatikabehandlingar. Jag känner mej märkligt pigg och på gott humör och önskar verkligen att komma hem på onsdag. Masken som jag har legat fastspänd i så många timmar fick jag med mig och en kram från dom underbara tjejerna som skött om mig. Vi önskade varandra lycka till och hoppades att aldrig ses mer iaf inte på det sättet.

Den 1 september var det storrond och jag blev utskriven men den hög med kanylenl, sprutor, dropp, flaskor, gud vet allt. Sedan över till Apoteket och hämta lika mycket till. Jag bad att bara få permission ifall jag skulle bli sämre men det gick tyvärr inte men jag trodde inte det skulle bli fler problem, Även om läkaren påminde om att oftast piken sätter in den veckan man slutar med cellgift och veckan efter. På kvällen kom som avtalat en massa personal från hemvården och kopplade in min cvk.

På morgonen den 2 semptember mådde jag lite illa och vi fick inte till alla ordinationer som läkaren hade bestämt jag kräktes mer än vad jag hade gjort på sjukhuset. Sedare på dagen kom hemtjänsten med larm, förhöjningsring på toaletten och en rullator modell större. Jag var tom ute och tog en liten promenad (även om jag fick stanna och kräkas på vägen så gick det ganska bra) fast jag var väldigt trött. Frugan konstaterade att jag bara hade fått i mej halva näringen som var i påsen.

Den 3 september reste vi till LANDET. Underbart. Mycket av blommorna blommade ännu. Jag kontaterade att vi fått våra första vindruvor på vindruvsstocken. Fast nästa år skall vi ta bort kompisen till han (en vit klängros) och plantera annorstädes. Den tar för mycket näring. Vinbärsbuskarna måste klippas också. Fast.......på vägen dit fick vi stanna 4 gånger och kräkas och likadant på hemvägen. Jag börjar känna mej svag och uttorkad. Fortfarande hade jag inte använt näringen som dom kopplar in på kvällen.

4 september. Jag kräks nästan hela tiden det är inte tal om att få i mej något annat än dom 2 krossade tabletter som enats om på sjukhuset. En massa förvirring om mina ordinationer men hemsjukvården och även avdelninge 3 gör absolut sitt bästa. Jag visar tecken på uttorkning en på hemsjukvården har vart snäll och åkt till östra för att få ut en medicin som finns på Erecept men inte ordinerad (en riktig soppa men en soppa som verkligen alla försöker reda ut) Jag är den som har mest koll på medicinerna tror jag. Ny medicin som hjälpte lite för natten fast jag sov inget direkt den natten heller. Fast vi försökte mellan kräkningarna ta en liten kort promenad med rollatorn.

Varje dag är likadan jag sover och kräks får bara i mej en matsked vatten och inget annat men försöker ta en ultra kort promenat med rollatorn.Den 7 semptember har jag 37.9 efter att ha tagit alvedon men avd. 3 anser inte att det behövs att jag kommer in ingen utan ber hej härda ut. Och jag måste säja att detta verkligen är piken vad gäller illamående jag kräks och ulkar och hela halsen vill brinna upp det spelar ingen roll vad jag gör eller inte gör.

Morgon den 7september jag kräks oavbrutet och när jag kollar efter mej är stativet 5 meter efter mej! Slangarna har lossat och allt har runnit ut under natten. Både min näringsdropp och det som skulle ge mej vätska. Stor kalibalik febern är 37,9 igen för andra dagen. Systrarna från sjukvården börjar dra öronen åt sej. Till sist kommer beskedet: kom genast in. Så här är jag nu den 8 september.

Ny medicin mer smärtstillande och fler mot illamående nu mår jag genast bättre och har idag druckit 3 dl blåbärssoppa, 1,5 dl nyponsoppa, 1 glass och 3 dl vatten. Och jag MÅR INTE ILLA!!!!!
Godnatt