onsdag 20 juli 2011

Hmmm kirurgi??? Onsdagen 20 juli 2011

Hej igen
kikade runt lite på artiklar om tonsillcancer. Det fanns en del nedslående artiklar men jag fastnade för en engelsk artikel om operativa ingrepp vid tonsillcancerhttp://web.comhem.se/jupiter/neckad.htm. Jag skall nog kolla in den närmare och hitta fler artiklar.

sov gott

Besked!! 20 juli 2011

Jag nu har jag fått besked!. PET scanningen visade inga spår av metastaser i kroppen. Men(!!) man såg förändringar i hjärnan, säkerligen rester från min stroke och man såg en misstänkt ny tumör vid mitt behandlingsställe i halsen. Det kan vara strålskador men läkaren Andreas Hallqvist misstänker att det är en ny cancertumör och jag skall därför skyndsamt gå igenom en magnetröntgen och därefter troligen en biopsi på tumören. Biopsin görs på öron/näsa/hals. Den 24 augusti  har jag återbesök hos läkaren. Jag vet inte om den eventuella biopsin skall göras innan eller efter detta datum. Om det nu är en ny cancertumör kommer den att tas bort operativt. Han nämnde inte om eventuell ny strålning och cellgift men det skulle förvåna mej om dom strålade mig igen. Enligt honom fick jag den allra kraftigaste dosen man kan ge.

Denna eventuella cancertumer är iaf behandlingsbar. Jag har inte frågat mer om vad som händer ifall om..... Det kan jag göra vid ett senare tillfälle. Detta svar var vad jag hade väntat mej för jag har länge varit orolig för den nya knutan i halsen.

I övrigt är allt bra. Inte trött och mår förhållandevis bra utom såren i munnen som är kvar och enligt läkaren så lär förbli ytterligare en tid. Hoppas att vad som än händer jag kan åka med frugan på en planerad resa till Frankrike och Spanien i september för att fira hennes 65 års dag och att vi varit förlovade i 40 år.

Idag en dag efter beskeden har det så sakta börjat sjunka in och rädslan kommer ibland krypande och därmed lite ångest. Tror ändå att allt kommer att ordna sig och det var ju sannerligen något att glädja sig åt att det inte hade spritt sig till inre organ utan blir kvar på det ursprungliga stället.

Jag håller er Eventuella Läsare uppdaterade.

Ha det gött i solen.

tecknar er

Leif