torsdag 13 januari 2011

14 januari 2011

Puuh!!!

Fick igår besked att tumören inte var elakartad. Man fortsätter att bevaka den men vill inte utmana ödet och operera bort den och därmed rota i området där metastasen satt..

Nu återstår röntgen av magen. Mitt mag-tarmsystem fungerar inte som det skall och jag är beroende av pulver och droppar för att sköta maten. Säkert inget farligt det är mycket ovanligt att tonsillcancer sprider sig till magen men för säkerhets skull skall jag röntgas nu i januari. Vikten har jag fortfarande svårt att hålla.

Fortfarande inget saliv och jag vaknar 3-5 gånger varje natt av att munnen är torr som fnöske. Å andra sidan tycker jag mig märka vissa tecken på att smaken är på väg tillbaka. Jag känner nu ibland sockersmak och salt. Tidigare har salt mer känts som nån slags kemikalie och syran (t.ex i vin) har brännt och skrynklat ihop ansiktet till ett russin. Jag grinar illa som av avsmak när jag äter vissa rätter. Kul för den som lagar maten, men det är nån slags reflex. Det enda som slinker ner utan obehag är näringsdryck och krämer. Även ägg om det är löskokt kan jag få ner utan att grina illa. Men som sagt nu ser jag små små tecken på tillbakagång.


Tack för mig!!