torsdag 2 juni 2011

Vårdcentralen igenTorsdagen den 2 juni

Såren i munnen vill inte läka jag var tvingad att söka vårdcentralen akut. Läkaren konstaterade ett flertal mindre sår men en stor "reva" långt ner i halsen. Han tyckte sig se en inflammation och ordinerade Kåvepenin. Svullnaden på högersidan halsen trodde han berodde på såret på insidan!!!

Efter 6 dagar blev det inte bättre  sämre. Den 7 juni fick jag tack i min "cancertandläkare". Alltså Odontologen för käk kirurgi. Strålningen han påverka och i värsta fall lösa upp käkbenet så därför har man täta kontroller. Alltnog, jag fick tid på tisdagen dagen efter.

Tandläkaren konstaterade att det var en reva som var ett resultat av strålningen i september. Den sk Bracheterapin (läs gamla inlägg) där man för in stavar som man sedan strålar igenom, ger denna typen av skador även mycket långt efter behandlingen. Även skador på käkbenet kan visa sig efter c:a 2 år.

Svullnaden på halsen trodde hon inte var en tumör och efter kontakt med min läkare på Onkologen beslöt dom att avakta. När tandläkaren hörde att min första tid på Onkologen var den 19 juli ville hon träffa min igen redan nästan vecka för att kolla upp igen.

En kula på halsen i närheten av den förra cancern är inget som befrämjar nattsömnen eller humöret. Men det är väl bara att gilla läget.

Ha det bra i regnet ni eventuella läsare