fredag 26 augusti 2011

JIPPEY!!! Fredag den 25 augusti 2011

Jag skulle egentligen ha skrivit detta inlägg redan i onsdags för det var då jag fick beskedet. Magnetröntgen visade, tvärs emot vad jag hade trott, inga elakartade förändringar.

En "kula" var resultat av, biverkning av, strålningen. Ytterligare en annan svullnad var ärrbildningar efter när man opererade bort lymfkörteln. En förändring i hjärnan som man hade sett på PET scanning (i området som rör åldrandet!!!!) var troligen rester efter stroken men var inte något aktivt utan den "skada" som fanns kommer att stanna stabilt såvida jag tar hand om mitt blodtryck och diabetes t.ex.

Alltså!! Mot Spanien i mitten av september. Jag fick förresten även ett glädjande besked från Trafikverket. Jag får trots allt mitt körkort förnyat men bara för 3 år. Alltid nåt!!

Återstående problem:
-Trötthet som kommer och går. Mycket mer sällan men jobbigt när det dyker upp. För säkerhets skull tog man prover på ämnesomsättningen och blodvärdet vid mitt besök i onsdags. C:a 5% av patienterna, som har fått det typ av behandling som jag har fått, får problem med sköldkörteln, alltså ämnesomsättningen.
Jag har inte hört något om proverna sedan i onsdags så troligen är det som läkaren trodde; en del av problematiken efter behandlingen och inte ännu sköldkörtelproblem. Det är för tidigt det brukar komma efter några år.
-Sår i halsen. Såren är där trådarna gick in när man direktstrålande (Bracheterapi se tidigare blogg). Det kan hålla i sig flera år om det vill sig illa.
-Smaken är inte helt tillbaka men rätt ok ändå. Man njuter väl inte lika mycket om maten som tidigare men det kan vara en fördel. Jag håller numera vikten 88 kg vilket är 20 kg mindre än när jag började behandlingen.
-Luktsinnet har jag inte fått tillbaka men det kommer väl. Spelar ingen roll alls. Vissa lukter kan det vara bra att slippa och jag önskar mig inte heller någon karriär som sommelier (vinexpert om jag har stavat rätt).

Hej och tack från en glad
Leif